Digital gruppekartlegging

Her finner du den viktigste informasjonen om gruppekartleggingen. Du finner også et dokument som du kan laste ned. Der er det mer informasjon om gruppekartleggingen og hvordan du logger deg på og leverer i Inspera Assessment. Informasjonen om pålogging og levering i Inspera vil ligge på pulten din når du kommer til prøven. Vi har også flere lærer til stede som kan hjelpe deg. I tillegg vil du få mye av denne informasjonen sendt hjem i posten sammen med innkallingen.

Gruppekartleggingen foregår i samme rom som andre søkere. Du har fire timer til sammen til å gjennomføre. Kartleggingen er digital og vi bruker verktøyet Inspera Assessment. Det er PCer og hodetelefoner i rommet. Du kan ikke bruke eget utstyr.

Forberedelser: Gjennomfør demoprøve. Her kan du se og øve på hvilke oppgavertyper du kan møte i kartleggingen. Prøven er åpen for alle. Du trenger ikke logge inn. Trykk her for å gjøre demoprøven. 

Sted: Språksenteret 

Tidspunkt: Se innkalling per brev og SMS

Prøveform: Skriftlig og digital via Inspera Assessment.

Ta med: Gyldig legitimasjon med bilde og penn/blyant. Mat og drikke som ikke lager støy. Alt nødvendig digitalt utstyr finnes i lokalet. Kladdeark deles ut. Eget utstyr (pc, headset og lignende) kan ikke brukes. 

Smittevern: Vi følger alle gjeldende smittevernsråd, og vil legge til rette for at det er mulig å holde 2 meter avstand under kartleggingssituasjonen. Dersom du har symptomer eller i karantene må du gi oss beskjed så fort som mulig.

Datoer for kartlegging:

Pulje 1:

10., 11. og 12. mars: Gruppekartlegginger på Språksenteret (100 stk)

Pulje 2:

6., 7., og 8.april: Gruppekartlegginger på Språksenteret (100 stk)

Pulje 3:

22. og 23. juni: Mindre gruppekartlegginger på Språksenteret (ca. 20-30 stk)

Pulje 4:

3. og 4. august: Mindre gruppekartlegginger på Språksenteret (10-20 stk)

Innhold i gruppekartleggingen:

Under finner du innholdet i gruppekartleggingen.  Du må beregne tiden selv. Under er forslag til hvordan du kan disponere tiden.

Område  

Oppgavenummer  

Forslag til bruk av tid

Norsk: Lese

2-5

60 minutter 

Norsk: Lytte

6-9

20 minutter 

Norsk: Skrive

10-11

30 minutter 

Matematikk 

12-15

45 minutter 

Engelsk: Lese

16-18

30 minutter

Engelsk: Lytte

19-21 15 minutter

Engelsk: Skrive

22-23 30 minutter 

 

Tema blir kartlagt i matematikk er:

  • Tall og algebra
  • Måling og geometri
  • Statistikk og sansynlighet 
  • Funksjoner