Innføringstilbud i Osloskolen

Nyankomne elever 1.-10. trinn i Oslo kommune har som regel behov for grunnleggende norskopplæring før de begynner i ordinær klasse ved nærskolen. Oslo kommune tilbyr disse elevene særskilt språkopplæring i egne innføringsgrupper. Hva slags tilbud eleven får, er avhengig av alder og skolebakgrunn.

• 1. og 2. trinn: Opplæring i ordinær gruppe ved nærskolen med tilbud om særskilt språkopplæring. Skolene kartlegger elevene.
  • 3.–10. trinn: Språksenteret kartlegger elever i denne aldersgruppen. Opplæringstilbud:
    • i ordinær gruppe ved nærskolen
    • i mottaksgruppe
    • i alfabetiseringsgruppe
    • ved Språksenteret for elever på 5.-10.trinn.

Trykk her for å se hvilke skoler som har de ulike tilbudene

Særskilt språkopplæring i videregående opplæring

Søknadsfrist er 1. februar. Se all informasjon for minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring hos vilbli.no

Innføringstilbud i Osloskolen

• Skoletilbud i ordinær gruppe ved nærskolen er forelever som har lært nok norsk til å følge ordinær opplæring eller elever som av andre grunner vil ha best utbytte av opplæring ved nærskolen. Elever på 1.-2. trinn vil gå i ordinære grupper og få tilbud om særskilt språkopplæring.
  • Mottaksgruppene er for elever som har noe skolebakgrunn fra utlandet.
  • Alfabetiseringsgruppene er for elever som har ingen eller svært liten skolebakgrunn fra utlandet.
  • Skoletilbud ved Språksenteret tilbys elever med aldersadekvat skolebakgrunn, og for elever som vil kunne ha nytte av intensiv norskopplæring i en kortere periode.