Veiledning

Skoler med innføringstilbud kan be Språksenteret om råd og veiledning knyttet til eksisterende tilbud og ved opprettelse av nye innføringstilbud. Oppdragene kan være av kortere eller lengre varighet knyttet til forståelse av aktuelt regelverk, råd og veiledning ved opprettelse av nye innføringstilbud, innhold, metoder og organisering av opplæringen, hospiteringsordninger og kartlegging og vurdering av faglig progresjon hos elevene m.m.

Språksenteret inngår en veiledningsavtale med den enkelte skole, og skreddersyr veiledningen ut i fra skolenes behov.

Eksempler på temaer

• Regelverk
  • Prinsipper for god andrespråksopplæring
  • Særskilt språkopplæring (læreplanforståelse, nivåbeskrivelser i læreplanen, Det felles Europeiske rammeverk for språk)
  • Språkutviklende undervisning i alle fag
  • Vurdering av elevenes språkutvikling
  • Organisering
  • Mangfold og flerkulturelle perspektiver
  • Traumesensitiv omsorg og opplæring i innføringstilbud

For å melde behov for veiledning, kurs eller annet bes skolene om å benytte "Behovsmeldingskjemaet" som du finner på denne siden .